Historia

Justin Biebers Historia

2013-06-18 23:17 #0 av: [MiaHk]

I denna artikel kan du läsa om Justins historia. Hur han gick ifrån en vanlig tonårskille ifrån en liten stad med 32 000 invånare till idag en av världens största artister.

Justin föddes i London, Ontario, Kanada av sin mamma Patricia "Pattie" Mallette. Han föddes den 1 Mars 1994, på en Tisdag. Pattie och Justins pappa Jeremy Bieber skilde sig sedan när Justin var 10 månader. Redan när Justin var liten märkte Pattie att Justin var väldigt musikalisk. Den 19 Januari 2007 började han lägga upp videos på Youtube. I början var det bara för skojs skull och för att släkt och vänner skulle se, men sedan började fler och fler som började kolla. Dom fortsatte att posta videos och en dag blev Scooter Braun tipsad om Justin. Scooter kollade på Justins videos och blev besatt av att hitta honom. Han försökte få tag på Pattie flera gånger. Han ringde till Avon Theatre där Justin suttit och spelat gitarr och sjungt och försökte få tag på Pattie. Tillslut svarade Pattie och bad honom att sluta ringa. Men Scooter fortsatte och det slutade med att dom pratade i flera timmar. 

Under dom timmarna bestämde dom att Justin och Pattie skulle åka till Atlanta och Justin blev presenterad för flera olika personer. Sedan började Scooter planera framtiden för Justin, dom flög runt och hade olika möten men alla sa nej. Skivbolagen sa att det inte fanns någon plattform för honom, att han behövde Nickelodeon eller Disney. Justin fick sjunga för Usher som sedan skickade vidare honom till L.A Reid. Justin blev signad och flyddade till USA. Scooter ringde till skivbolget och sa att dom var redo att spela in musik. Men dom blev arga på honom och sa att dom inte var redo än. Men sedan började dom att jobba på hans första singel "One Time". När den var klar fick Justin åka runt i hela landet och besökte radiostationer och spelade One Time live i radion. Justin skapade sitt Twitterkonto och började använda det flitigt. Han skrev bland annat om på vilka radiostationer han besökte, och vid varje radiostation väntade folk på få att se Justin spela sin låt. 

Justins skiva började spelas och han var på flera topplistor. Nu är Justin en av det största artisterna i världen. Han har mest följare på Twitter med över 40 miljoner följare och är även den mest googlade personen.

Anmäl
2013-06-18 23:19 #1 av: Gerro

Bra artikel!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.